Ullkåpe – Delvis steg for steg

Jeg startet i allefall med å ta bilder underveis i dette lille syprosjektet før jeg plutselig ble så revet med at hele kåpa var ferdigsydd uten at jeg hadde bilder gjennom hele prosessen! Hehe. Men denne var altså kjempe enkel å sy, og veldig deilig å bruke! Det meste er sydd på overlock-maskin, for dem som ikke vet hva en overlock er – så er det en symaskin som gjerne har 4 tråder og som kutter stoffet samtidig som den kaster over og syr. Bare se på sømmen på innsiden av en genser eller t-skjorte skjønner du. (Eller se bildet lengre ned i innlegget!)

Mønsteret og stoffet på denne jakken jeg har sydd er begge fra stoff og stil, men her kan man gjerne finne frem et ullpledd og klippe det opp og sy det sammen til en jakke. I mønsteret hadde deknapper som lukking av jakken, men jeg ville heller ha glidelås. (Det er det som er så kjekt når man syr selv – du får det akkurat som du vil.) Jeg er ennå litt i tvil om jeg skal sy på lommene på jakken, har klipt ut lommer i samme stoff som armene, men foreløbig skal den ikke ha lommer.

Linker til materiale:
Mønster
Ullstoff (Jeg fant ikke akkurat det jeg brukte i nettbutikken deres, men det fins andre typer som egner seg også!)
Imitert skinn (De hadde heller ikke den brune jeg brukte inne, men sort er vel så godt!)

Dersom dere skulle ha noen spørsmål er det bare å spørre i kommentarfeltet eller på mail!

1. Det første som ble gjort var å klippe ut alle delene til jakken. Dette gjorde jeg da jeg var i Bergen, for så at jeg tok med delene opp til Bodø. Dette er kanskje litt av grunnen for at det gikk så fort, hehe. Alle delene var klare! Man trenger ikke ha armene i en annen farge – dette velger du selv!

2. Steg nummer 1 i sammensyingen er skuldersømmene. Det begynner man med i nesten alle overdeler. Jeg la bakside, og de 2 fremstykkene rette mot rette og overlocket skuldrene. (I bildet over ser dere altså en overlock-søm. Det ser rett og slett litt pro ut, og stoffet vil ikke frynse seg og det er sterkt!)

3. Neste steg blir belegget. På bildet over har jeg sydd sammen halsstykket og det som skal ligge på innsiden av glidelåset. Det kan være litt vanskelig å se ut fra bildet hvordan dette blir, men det legges rette mot rette, og glidelåsen legges mellom disse to! For etter at sømmen er sydd brettes beleggene på innsiden slik at man ikke ser sømmen og den «feile»-siden av glidelåsen. Alle sår-kantene sjules inni denne.

4. Jeg er ikke flink å sette i nåler når jeg syr, men det kan være kjekt å sette nåler der sømmene skal treffe hverandre som dere ser i bildet over.

Og etter punkt 4 glemte jeg å ta flere bilder av prosessen, så bildene som kommer under her er av den ferdigsydde jakken, litt detaljbilder som kanskje kan forklare litt i allefall.

Her ser dere innsiden av jakken, og belegget jeg snakket om lengre opp. Da jeg sydde det fast rette mot rette ble det etterpå brettet på innsiden!

Her er også belegget i nakken, sydd fast og brettet på innsiden. Har også sydd en stikning på denne for at den skal holde seg der den skal!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s