Rødkjolen

Det hele startet med at Ruth kjøpte noe rødt stoff til meg da hun var i Oslo. For 2 meter betalte jeg ikke mer enn 138kr (og jeg har en god del til overs ennå). Da jeg fikk stoffet, gikk jeg på nettet og fant en kjole jeg likte snittet/utsendet på. Den som dere ser under her. Jeg likte utringningen på ryggen og den klassiske fronten.

Så da målte Ingeborg meg opp alle veier og vi tilpasset et mønter som jeg kunne klippe stoffet etter.

Siden jeg skulle ha for/stoff på innersiden av toppen så klipte jeg ut akkurat samme stykkene som jeg klipte ut av hovedstoffet (det røde).
Det første jeg så gjorde da jeg satt meg med symaskinen var å sy sammen halsdel av både hoved og innside stoff, rettside mot rettside, så da jeg vrengte det ble det en fin søm!

En søm som dere ser her. Jeg sydde også en stikning kun på for-siden inni. Slik at ting holder seg på plass og som en ekstra sikkerhet.

Det med å sy igjen armene når det kommer til for er litt vanskelig, syns jeg. Du må på en måte vrenge det slik at du ikke greier sy helt rundt. (Her måtte jeg selv sprette opp en gang fordi jeg sydde feil.
Du skal alltid ende opp med å sy et lite stykke for hånd. Det er slik det blir finest.

Overdelen på denne kjolen er altså egentlig ganske enkel, siden glidelåsen ikke begynner før nede på skjørtet. Jeg er veldig glad for at jeg hadde for inni denne delen, da blir det så mye finere når det henger på hengeren!

Den nesten ferdige kjolen finner du her!

Jeg nærmer meg sluttlinja! Kjolen er nesten ferdig! Det som gjenstår nå er bare å fikse splitten bak, legge den opp og selvfølgelig gi den en aldri så liten strykejobb! Jeg tror nesten dette må være det plagget som jeg har sydd og blitt mest fornøyd med! Hele toppen er bare sydd på vanlig symaskin, siden jeg har foret den (i rosa btw). Så for dem som er gira på symaskin så anbefaler jeg denne. Jeg har selv den som er hakket over, men det er ikke store forskjellen. De er begge veldig enkle og gode!

Det jeg ikke helt forstår er når folk har lyst å lære seg å sy. Så kjøper de en superbillig, kanskje på hypermarked. Dette er kanskje noe av det dummeste man kan gjøre, for ender som regel med det samme. Maskinen er et uvær og man plages og plages, tilslutt ender det med at man kaster en forbannelse over dritten og aldri rører den igjen! Om man heller legger i et par lapper til får man en maskin som ruller som ei kule og gir deg ingen hindringer på veien. Det jeg liker så utrolig godt med Pfaff sine symaskiner er at de har innebygd overtransportør. Det denne saken gjør er at den drar stoffet både fra over og underside, dermed slipper man at stoffet drar seg og det blir riller. Har dere forresten spørsmål anngående symaskiner er det bare å fyre i gang, for mamma har gitt meg noe opplæring på temaet!

Og jeg vil takke Ingeborg som har vært helt magisk med tips og hjelp underveis. Ah. Jeg blir ei lærd frøken tilslutt!

Bildene er fra forrige helg da jeg skulle på julebord, og det var herlich! Sykt mye råe folk på Millenium og BodøStore, og det var utrolig kult å få være med på deres julebord. (Selv om Mats ikke kunne denne helga, og det ble bare meg.) Kjolen ble i allefall sykt bra, og det er litt artig å tenke på at den koster under 100kr i materialer.Vidar er en knupp som tar bilde av meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s