Skjørt – steg for steg

Endelig! Da var jeg i gang etter et heller lengre opphold på syfronten. Jeg har fått tillatelse til å rigge opp utstyret (midlertidig permantent) i mamma og pappas stue slik at jeg slipper pakke opp og ned for hver gang jeg syr, som det blir når jeg skal holde på hjemme hos oss (våre hjertelige 27kvm).

Jeg har hatt dette mønsteret og stoffet liggende en stund nå, og i dag var dagen. Et metallic skjørt i imitert skinn, litt småheftig. Men jeg tror det kan bli kult til sort strømpebukse og en litt avslappet genser.

IMG_0959

For dem som syns det ble kult med et skjørt som dette finner dere materialene/utstyret i linkene under:

Metallic stoff
Glidelås, delbar 35cm
Mønster
Fabelaktig skreddersaks!
Pfaff Ambition 1.5
BabyLock Enlighten

Det første jeg gjorde var å klippe ut alle delene. Jeg er glad i mønstrene fra stoff og stil, for de kommer i «ferdige deler» og inkl sømmon, noe av det kjedeligste jeg vet er å tegne ut mønster fra et kaos av et mønsterark.

IMG_0922 IMG_0929

Det følger jo en liten bruksanvisning med mønsteret, men jeg hadde bare rasket med meg den svenske beskrivelsen i farta, og forsto ikke alt som var skrevet der. Av den grunn så kjørte jeg bare på i den rekkefølgen jeg følte var mest logisk.

Jeg startet med å sy sammen bakdel og de to sidestykkene, passet på at den kortere siden der overlappen ble havnet på rett side. Jeg sydde først med vanlig maskin før jeg overlocket bare i fall jeg skulle finne på å legge det feil (jeg hater å sprette opp/sy feil).

IMG_0936 IMG_0937

Det var jo klipt ut totalt 6 linningstykker. Så jeg sydde dem sammen i 2 remser som besto av 3 deler hver. I toppen sydde jeg sømmen fast i innsiden av linningen slik at den holder seg pent nede, og stoffet på utsiden ble helt uten søm. Jeg valgte å bruke den sorte tråden, siden det i glidelåsen går frem sort farge (og at det stod i sort tråd i maskinen fra før av).

IMG_0944

Stoffer som dette er ikke alltid det enkeste å plassere under symaskinen, så et tips kan være å legge et papir langs der du skal sy (ikke under nåla) men for å hjelpe maskinen å dra. Og for all del – bruk overtransportør!! Men det skal også sies at det faktisk gikk ganske så greit uten papiret i dag!

IMG_0943

Deretter sydde jeg de to linningstykkene sammen, før de ble festet til skjørtedelen.  På bildet under blir den øverste remsen etterhvert sydd ned på baksiden.

IMG_0946

For å feste glidelåsen til det korte fremstykket brukte jeg glidelåsfoten.

IMG_0948

Når glidelåsen var festet på ene siden prøvde jeg skjørtet på for å bestemme hvor jeg skulle sy fast den andre delen. Dette stoffet har litt stretch i seg, så jeg tok det litt strammere enn hva jeg ville tatt med et stoff uten stretch. Markerte med nål der jeg skulle starte og stoppe.  Så nå gjenstår det i grunn litt småplukk med håndsøm her og der.

IMG_0951

En kommentar om “Skjørt – steg for steg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s