Denimmmz

Denne har jeg tenk å begynne på veldig lenge nå, så det var helt herlig å starte!
Jeg har et basic mønster på Olabukse jeg har klippet fra, så vil det bli tilpasset til rompa og beina mine slik jeg vil ha det etterhvert. I dag har jeg egentlig gjort det som tar mest tid, lommer, lommestikkninger (søm), klipping av delene selvfølgelig. Jeg anbefaler å ha ei bra saks når man skal klippe i såpass kraftig stoff, for tro meg du kjenner det i hendene!

Før jeg starter innlegget vil jeg legge inn skryt til denne nye saken min! Pfaff Ambition 1.5, som har jobbet som en helt sammen med meg, og ikke vært plagsom en eneste gang selv om jeg har brukt veldig tykk tråd! Fantastisk fin og enkel maskin, den er ikke veldig dyr heller! Den anbefales og kan kjøpes hos Lappedilla.

Over er overlock-maskinen Pfaff Coverlock 4.0 (denne er også kjøpt hos Lappedilla), og symaskinen.

Jeg brukte dongeritråd/Bjørnetråd til alle stikninger og sammensyinger hvor jeg ikke brukte overlock. Jeg brukte denne som overtråd, og hadde spolt opp vanlig sytråd til å ha under slik at det ikke blir så sinnsykt tykt og vanskelig.

Og over til klippingen, jeg hadde 2 meter dongeristoff, men brukte vel ikke mer enn 1,4 meter til hele greia tror jeg. Dette kommer muligens litt ann på hvordan størrelse du skal sy, men det ligger nok på ca det samme tror jeg. Mønsteret på buksa er kjøpt hos stoff og stil som har veldig greie og enkle mønster å forstå seg på. Det er lagt inn 1cm sømon på delene, så da er det bare å klippe kant i kant.

Så startet hele eventyret med baklommene!Lommene er viktig. De har nemlig mye å si for hvordan resultatet blir der bak.

Om du ønsker å gi inntrykk av en mindre rumpe, skal du velge medium størrelse på baklommene. Velg også mest mulig nøytrale lommer, uten for mye brodierer og pynt. Regelen er at lommer som dekker rumpa vil ha en forminskende effekt.

Om du vil gi inntrykk av en større rumpe, skal du velge mindre baklommer. Detaljer på lommene trekker også ekstra fokus dit. Klaffer og knapper på lommene virker også forstørrende. Husk også at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker.

Men hvordan lommene er plassert, er vel så viktig. Om du vil gi rumpa et løft, skal lommene sitter langt nede og gjerne tett sammen.

Jo lenger unna lommene er plassert, jo bredere vil du se ut over baken. Om lommene er plassert for høyt opp, kan det fort gi en bakdelen en pæreformet fasong.

Lommene som hørte til mønsteret ble veldig store til min rompe, så jeg klipte dem til slik jeg ønsket! Buksa jeg skal lage ønsker jeg at skal være ganske plain, så minst mulig dill dall. Det er kun en søm på tvers av lommen, grunnet 2 deler som skulle syes sammen.

Ruth var å hang ut med meg i kveld, og det var sykt bra. For når det var noe jeg ble stående å klø meg i hodet over var det bare å spørre. Men for å være helt ærlig er det enklere å sy en bukse enn hva jeg trodde, selv med masse lommer og fór å holde styr på. Dette er kanskje den mest krevende delen tror jeg, og det har gått flott!

«Nøkkellommen» er på plass sammen med stikninger og et veldig fint prikkete turkis fór på innsiden.

Jeg har fått sydd glidelåsen fast til et stoff på innsiden, slik at man ikke glider fast trusa når man lukker den. Så dette er vel det jeg skal fortsette på neste gang, som forresten ikke blir lenge til for jeg er i slaget.

Når alle disse tingene er på plass og det er på tide med sidesømmer, rompesøm osv. kommer jeg til å sy en stikkning med store sting slik at jeg lett kan finne akkurat passformen jeg ønsker. Det er mulig jeg setter inn gildelås i beina om jeg vil ha den ordentlig tight, og det ikke er så mye stretch i stoffet. Men vi får se hva som skjer!
Jeg har også tenkt på det å gjøre stoffet litt mer slitt noen plasser, og her er det så mye man kan gjøre.
Man kan;

  • Dose på med syre.
  • Bruke rivjern (sånn man rasper ost med)
  • Kjøre og bremse på greia med bil.

Tror egentlig det bare er kreativiteten som setter brems for hvordan du får stoffet som man ønsker. Hehe.

Startet med å sy fast glidelåsen til den ene siden. Da brukte jeg glidelåsfoten på maskinen som er kjempekjekk for å få sømmen gjevnt og fint inntill. Jeg sydde også «brikken» (som er fast i glidelåsen) fast til motsatt side, pluss at jeg lagde sømmen på andre siden, som gir buksa jeans-preg.

Symaskinen jeg bruker kan kjøpes her!

Så til baksiden. Bakdelen består av et stykke stoff som skal syes fast. Dette overlocket jeg og sydde etterpå stikninger, så alt holder seg på plass av sømmer, pluss at det blir fint! (Til stikninger, se bildet litt under med symaskinen og pilene).

Da var lommer og alt på plass på baksiden. Det første etter dette var å sy sømmen som er på innsiden langs beina, denne sydde jeg med overlock. Deretter er det yttersiden, her sydde jeg bare med vanlig symaskin og STORE sting, slik at det ville bli enkelt sprette opp om det skulle bli feil. Jeg skulle jo uansett sy den lengre inn i beina, så denne sømmen var ganske ubetydelig.

Derja. Siden Ingeborg tilfeldigvis var innom her, så fikk jeg hjelp av henne til å sette nåler langs beina, så jeg visste hvor jeg skulle sy sømmen for å få den så tight som jeg ønsket. Dette er også kjekt fordi jeg får da testet om det f.eks blir for trangt i leggen til å få den over foten. Men det gikk veldig bra!

Og til slutt, der hadde vi en dongeribukse jo!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s